Porady Laktacyjne

Porady Laktacyjne prowadzi Certyfikowany Doradca Laktacyjny Aleksandra Knihinicka (certyfikat 636/2017/CDL)

Prowadzę konsultację w takich przypadkach, jak:

• problemy z przystawieniem malucha do piersi,
  • kłopoty ze strony dziecka (wcześniactwo, krótkie wędzidełko, ulewanie, kolki, odmowa ssania piersi, słabe przyrosty masy ciała),
  • problemy z brodawkami (bolesność brodawek, poranione brodawki, mało chwytne brodawki, zakażenia bakteryjne i grzybicze),
  • niedobór pokarmu,
  • ból piersi (nawał, obrzęk, zastój, zatkanie przewodu mlecznego, zapalenie i ropień piersi),
  • farmakoterapia u mamy karmiącej,
  • relaktacja,
  • odstawienie dziecka od piersi.

Spotkanie może odbyć się:

1. W Waszym domu lub w szpitalu, w którym przebywacie.
  2. W siedzibie Fundacji Dobry Początek.

Obszar działalności Strzelin i okolice (dojeżdżam maksymalnie do 30 km).

*Nie prowadzę poradnictwa przez telefon, mail i facebook.

Jak wygląda porada, jak się do niej przygotować?

Wizyta trwa około 1,5 godziny, na początku zostaje przeprowadzony wnikliwy wywiad (zazwyczaj potrzebny jest wypis ze szpitala i książeczka zdrowia dziecka), następnie badam dziecko i jeśli sytuacja tego wymaga, również piersi mamy. Po tych czynnościach konieczna jest ocena aktu karmienia piersią, w związku z tym, wizytę należy zaplanować tak, aby wypadała ona na czas karmienia dziecka.

Podczas konsultacji wspólnie ustalamy plan działania, który otrzymują Państwo na piśmie. Zostawiam również ulotki i broszury, dotyczące problematyki spotkania. Jeśli sytuacja tego wymaga, możemy spotkać się ponownie. W razie pojawienia się wątpliwości pozostajemy w kontakcie telefonicznym.

Jeśli chcesz umówić się na wizytę, skorzystaj z formularza kontaktowego lub zadzwoń.

Serdecznie zapraszam,

CDL, Aleksandra Knihinicka.